





## **National Local Government Service Delivery Indaba 2024**

"Realising Municipal Integration in Management of Assets For Sustainable Service Delivery"

Tuesday, 19 March 2024 Day 02: Programme (Support Departments | Industry)

**Programme Directors: SALGA GP PEC Rep** 

Cllr Jongizizwe Dlabathi | SALGA-Gauteng:

Cllr Tundzi-Hau | SALGA-Gauteng

Chairperson; PEC Member

Time	Duration	ltem	Ву	Speaker's Name
09:00 – 09:05	5min	National Anthem	All	All
09:10 – 09:25	15min	Indaba Introduction	Chairperson   Centre for Municipal Asset Management (CMAM)	Dr E Ngcobo
09:30 – 09:45	15min	Official Welcome Address	Executive Mayor   City of Ekurhuleni Metropolitan Municipality	Cllr Sivuyile Ngodwana
09:45 – 10:00	20min	Words of Support: Getting It Right through Partnerships	Stakeholder	ERWAT
10:00 – 10:20	I10min	Words of Support: Inspiring Sustainable Service Delivery for Communities	SALGA President	Cllr Bheke Stofile
10:25 – 11:00	15min	Words of Support: Leadership Path - For the People	Co-operative Governance & Traditional Affairs (COGTA)	Honourable Deputy Minister Parks Tau
11:00 – 11:30	30min	Теа	Теа	Теа







## **National Local Government Service Delivery Indaba 2024**

"Realising Municipal Integration in Management of Assets For Sustainable Service Delivery"

Day 02 Cont....

Time	Duration	ltem	Ву	Speaker's Name
11:35 – 11:55	20min	Cooperative Strategic Planning	Director   City Insight	Dr Michael Sutcliffe
12:00 – 12:20	20min	Lead Presentation: Working Municipal Strategies for Sustainable Service Delivery	Chief Engineer   Municipal Infrastructure Support Agent (MISA)	Mr Philemon Mashoko
12:20 – 12:50	30min	Lead Presentation: Balanced Approach - Asset Management and Socio-Economic Development	Head: Quality Assurance   Centre for Municipal Asset Management (CMAM)	Ms. Nosipho Mba CA (SA)
12:50 – 13:30	40min	Q & A Session	City Insight   MISA   NT   CMAM	Session Speakers Incl. Mr D Nolte   CMAM
13:30 – 14:30	60min	Lunch	Lunch	Lunch
14:30 – 15:00	30min	Lead Presentation: Political & Administration Interface for Effective & Efficient Management of Municipal Assets	Deputy National President   Institute for Local Government Management (ILGM)	Ms Eunice Segatlhe-Lesejane
15:00 – 15:45	45min	Getting It Right: Plenary Discussion & Engagements	Institute for Local Government Management (ILGM)    Executive Mayor	Ms Eunice Segatlhe-Lesejane   Mr Conel Mackay (Acting Chairperson, ILGM: Gauteng)
15:45 – 16:00	15min	Day 02 Closing Remarks	SALGA - Gauteng PEC Member	Cllr Tundzi-Hau, PEC member







## **National Local Government Service Delivery Indaba 2024**

"Realising Municipal Integration in Management of Assets For Sustainable Service Delivery"

Wednesday, 20 March 2024 Day 03: Programme (Professional Bodies/Municipalities)

**Programme Director: SALGA GP PEC Rep** 

Cllr Dino Peterson | SALGA-Gauteng: Deputy Chairperson

Time	Duration	Item	Ву	Speaker's Name
09:00 – 09:15	15min	Day 02 Recap	Provincial Director of Operations   SALGA-Gauteng	Ms Pilisiwe Twala-Tau
09:15 – 09:35	20min	Sustainable Development Goals (SDGs) Realisation  – Managing/Renewal of Existing Assets	SALGA National	Mr Tebogo Matlou
09:40 – 10:15	35min	Municipal Case Study (Asset Management Engineering/Finance Structures-Processes-Relationship)	Co-Presented (IMQS/JHB Water)	Rob Childs (IMQS)   Fahlani Sibanda (JHB Water)
10:15 – 11:15	60min	Panel Discussion & Engagements	SALGA National   IMQS / JHB Water / ERWAT	Session Speakers Incl. ERWAT Rep
11:15 – 11:45	30min	Теа	Теа	Теа
11:45 to 13:00	75min	{Local Government Gaps and Planned Strategic Solutions}	ICEO   CIGFARO	Mrs Lindi Nolte
			President   IMESA	Mr S Mjwara
			Director: Functional Competencies   NSG	Dr Lucas Raphela
			Deputy National President   ILGM	Ms Eunice Segatlhe-Lesejane
13:05 – 13:15	10min	Vote of Thanks	CEO   Municipal Infrastructure Support Agent (MISA)	CEO - Pati Kgomo
13:15 – 13:30	15min	Day 03 Closing Remarks    Lunch    Departure	Deputy Chairperson   SALGA Gauteng	Cllr Dino Peterson